Samtalsledare Östersund

MALIN ALMÈN
Malin Almén har arbetat i drygt 15 år som frilansande animatör och illustratör. De senaste åren har hon haft många föredrag och workshops i animation, samt arbetat kreativt inom ramen för Skapande Skola med grundskoleelever.
HELENE GEDDA
Helene Gedda bor i Östersund och arbetar som frilansande konstnär. Driver det egna bolaget Norra Landet för produktion av långsiktiga konstprojekt i text, ljud och bild. Har tillsammans med tre kollegor lokalen Tullgatan 6 som är ett galleri/visningsplats/lokal för utställningar och andra projekt. Arbetar sedan 2015 med ett konst- och filmprojekt om avundsjuka, periferi och svaghet.
CLARA BODÉN
Clara är filmskapare och producent, bosatt på Rödön i Jämtland. Bodén driver sedan 2011 produktionsbolaget Vapen och Dramatik AB. Hon nominerades 2015 till en Guldbagge för bästa dokumentärfilm med essäfilmen Lgh + Bil + Allt jag har och äger och fick samma år Östersunds kulturstipendium och LT’s Kulturstipendium. Har regisserat och filmat Ingen sömn på Stengatan utifrån Mattias Alkbergs låt med samma namn. www.likaolikametoden.se
GUSTAV KAPE
Kape är konstnär och musiker verksam i Jämtland. Jobbar deltid som kulturpedagog och ägnar övrig tid till egna skivinspelningar och måleri där den urbana hiphopkulturen möter den Norrländska glesbygden.
MARTIN JOHANSSON
Martin Johansson är bl.a. verksam som teaterregissör, skådespelare, projektledare och moderator. Han är grundare och medlem av Jämtlands Kulturkompani och driver även eget företag. Martin har mångårig erfarenhet av att leda diverse olika grupper, både professionellt och på amatörnivå. Han har även varit verksam som skribent på Östersundsposten och har även utbildning som filmproducent även om scenkonsten varit första prioritet sedan examen.