Samtalsledare Stockholm

HOGIR HIRORI
Hogir Hirori är född 1980 i Duhok, Kurdistan. 1999 flydde han till Sverige och bor idag i Stockholm. Han frilansar som fotograf, redigerare och regissör för olika produktionsbolag och tv-kanaler och har även ett eget produktionsbolag, Lolav Media.
  JOSÉPHINE ADAMS
Joséphine Adams är utbildad på Filmhögskolan i Göteborg och arbetar som manusförfattare och filmregissör. Hon är även engagerad i Frisk & Fri – Riksföreningen mot ätstörningar, som stödjer personer som är drabbade av ätstörningar och deras närstående samt arbetar för att förebygga psykisk ohälsa bland unga med workshopen Uppdrag: Självkänsla. 
DURAID AL-KHAMISI
Duarid Al-Khamisi föddes 1986 i Bagdad, Irak. Sedan 1994 bor han i Sverige. Han är frilansjournalist och har arbetat för bland andra Svenska Dagbladet, Expressen och Sveriges Radio.
JONAS MORIN
Jonas är nominerad till årets eldsjäl i kategorin integration. Han är baskettränare i Huddinge basket, och tillbringar ca 25 timmar i veckan att coacha barn och ungdomar. Han har dragit igång flera integrationsprojekt och idag har Huddinge basket över 80 nationaliteter.
NIKI TSAPPOS
Niki är dansare och var med och skrev historia med Martha Nabwire när dem tog första pris i den stora streetdance tävlingen Juste Debout i Paris. Regissören Tora Mkandawire Mårtens har under fyra år filmat Martha och Niki, när dem åkt runt i världen och deltagit i danstävlingar. Resultatet blev dokumentärfilmen Martha & Niki.
BOJAN DJORDJIC
Bojan Djordjic är en före detta professionell fotbollsspelare. Han har spelat i klubbar som Manchester United, AIK och Röda Stjärnan. Numera är han tränare för Rinkeby United i division sex och han syns flitigt som expertkommentator i Viasat. Han är därutöver engagerad i idrottsföreningen Kista Galaxy, en förening från Akalla, Husby och Kista som förutom idrott erbjuder sociala aktiviteter såsom läxhjälp för barn och unga.
EVA DALEKANT
Eva är programhandläggare för Internationell utveckling på UNICEF.
  RFSU, KALLE RÖCKINGER
Kalle Röcklinger arbetar på RFSU med föreningsutveckling inom området sexualupplysning och utbildning. RFSU,
Riksförbundet för sexuell upplysning, är en ideell organisation för sexualupplysning och sexualpolitik, som har funnits sedan 1933.
HELENE BERG
Filmpedagog och animatör.
AMINEH KAKABAVEH
Styrelseordförande i föreningen Varken Hora eller Kuvad. Föreningen är ideell och startade år 2005 och är en avdelning av den internationella organisationen, Ni Putes Ni Soumises, som bildades i Paris 2003. Varken hora eller kuvad är en partipolitiskt och religiöst obunden feministisk och antirasistisk gräsrotsrörelse. Föreningens grundsten är demokrati.
  NINJA THYBERG
Ninja är regissör och har gjort många hyllade filmer. Hon vill utforska ämnen som kropp, makt, sexualitet och gruppdynamik – vilket hon gjort i filmen Girls & Boys, där hon bytt könsroller och attribut på tjejerna och killarna i en högstadieklass. Ninja fick det prestigefulla kritikersektionen Semaine de la Critique på filmfestivalen i Cannes 2013. www.ninjathyberg.se
SARA MOHAMMAD – GAPF
Sara är ordförande i GAPF, som står för Glöm aldrig Pela och Fadime. GAPF är en sekulär och ideell förening som arbetar mot hedersvåld. Vi vänder oss till både män och kvinnor som på ett eller annat sätt är utsatta för – eller berörda av hedersrelaterat våld. www.gapf.se
LOUISE BERG
Louise är filmpedagog och är ofta ute i skolor och handleder elever i filmskapande och filmanalys.
CAROLINE KERNEN & TOVA KURKIALA MEDBO
I ett års tid har filmarna Tova Kurkiala Medbo och Caroline Kernen följt tre kvinnor som reser mellan Stockholm och Rumänien för att tjäna pengar till sina familjer. Oftast tigger de på gatan eller pantar burkar i Sverige. ”Projektet med filmen I jakt på ett bättre liv startade 2013 när vi fick reda på att det fanns ett läger utanför Stockholm, där bodde de som vi såg tiggde på gatorna inne i staden. Det här var innan medierna hittat dit och vi blev nyfikna. När vi begav oss dit fann vi bland husvagnar och uppbyggda baracker två unga tjejer som vi snabbt kunde identifiera oss med.”
MUSSE HASSELVALL
Musse är skådespelare, programledare och regissör. Han har gjort TV-serien Det handlar om dig, där han träffade både mobbare och offer för mobbning.
  RÄDDA BARNEN
Dilan Aksoy och Zaynab Ouahabi från Rädda barnen som är en politiskt och religiöst obunden barnrättsorganisation som arbetar för att alla barn ska få sina rättigheter tillgodosedda oavsett var i världen de befinner sig. Verksamhet grundar sig på Barnkonventionen. www.raddabarnen.se
JOHANNA WESTESON FRÅN AMNESTY
Amnesty International är en global rörelse där mer än 7 miljoner människor i världen agerar för att mänskliga rättigheter ska gälla alla, alltid. Johanna är jurist och sakkunnig i diskrimineringsfrågor på Amnesty, hon har även hand om frågor som rör övervakning. www.amnesty.se
  MALENA JANSON
Malena Janson är fil dr i filmvetenskap, forskare, författare, kulturskribent och föreläsare med inriktning mot barn- och ungdomsfilm.
HANIN SHAKRAH OCH YAZAN SHAKRAH
Hanin är jurist och journalist som bland annat arbetat med SVT:s Kristallenbelönade serie Fosterland och just återvänt från en sommar av humanitärt arbete i Libanon.
Yazan är 26 år gammal, palestinsk-syrisk ekonomistuderande, musik och filmfantast som kommit flyktvägen från Syrien till Stockholm via Långträsk i Norrland. Här ska han nu ska börja sitt nya liv.
  BEHRANG MIRI
Behrang Miri är en mångsysslare med ständigt nya uppdrag på gång, bland annat som programledare, debattör, pedagog, konferencier, moderator, skådespelare, rappare, inspiratör, projekt- och processledare och som en fängslande talare. Att arbeta pedagogiskt med bl a hiphop som verktyg för att få ungdomar att formulera sina tankar och uttrycka sig är en av Behrang Miris passioner. Behrang Miri är även en flitigt anlitad föreläsare på allt från högskolor och universitet till kommunala tjänstemän, lärare, ungdomar, ideella föreningar och för representanter från näringslivet.