Österåker

Filmfestivalen för Mänskliga Rättigheter i Österåker har i år fokus på funktionsnedsättning och psykisk hälsa. Genom en skrivartävling på temat Vanlig och ovanlig, söker vi barn och ungas perspektiv på de frågeställningar som filmerna belyser. I samband med festivalen kan kommunens skolor också boka in sina elever på en Mobil filmverkstad i regi av  Stockholms Filmfestival Junior, vår nya samarbetspartner. Junior bjuder också på kortfilmer på temat migration under festivalen.

Bokningar till filmvisningar och filmverkstäder kan göras via bokagrupp.se/osteraker. Filmerna visas på Berga teater, Lennart Neckmans väg 8 och Biograf Facklan, Stationsgränd 10. Läs mer på osteraker.se/akersbergafilmfestival

Filmfestivalen för Mänskliga Rättigheter i Österåker ingår i Åkersberga filmfestival och samarbetar med Folkets Hus Facklan, Åkersberga Filmstudio, Österåker Första Frukost Rotaryklubb och Stockholms Filmfestival Junior. I Åkersberga filmfestival ingår även en filmtävling för ungdomar mellan 13 – 20 år med start 28 november.