Kortfilmspaket II

THE QUIET ONE
I en skola utanför Stockholm går det barn från hela världen. De har alla nyligen kommit till Sverige och ska lära sig svenska innan de slussas ut i vanliga klasser. Den som senast anlänt och varken kommit in i språket eller gemenskapen är Maryam. Hon är sex år och har flytt med sin mamma från Iran. Filmen följer hennes kamp för att greppa språkets mysterier och hitta en plats i allt det nya. Det är vinter och Maryam kommer för första gången i kontakt med snö, fiskbullar och pepparkaksgubbar. Hur kan man uttrycka sig och hitta en vän om man saknar orden?

Längd: 29 minuter Regi: Emelie Wallgren & Ina Holmqvist
Talat språk: Finska, Grekiska, Persiska, Polska, Svenska
Textat språk: Svenska


CATWALK
Några av Ellas klasskompisar är upptagna av mode och selfies och plötsligt vill Ella ha nya kläder. Hennes föräldrar förstår inte varför hon vill klä sig dyrt istället för praktiskt. En träffsäker och viktig liten film om identitet, mode och grupptillhörighet.

Längd: 12 minuter Regi: Ninja Thyberg
Talat språk: Svenska


ÅKA UTFÖR
Elin, 8 år, får sin första upplevelse av klasskillnader när hon försöker passa in på sin nya skola. En skola där barnen åker utför i Funäsdalen istället för bakom ishallen. En kortfilm baserad på verkliga händelser.

Längd: 15 minuter Regi: Jonatan Etzler
Talat språk: Svenska