Samtalsledare Göteborg

CECILIA BJÖRK
Cecilia Björk är en svensk manusförfattare och regissör uppvuxen i Härnösand. Just nu är hon aktuell med dokumentären En bra vecka för demokratin där hon undersöker hur samspelet mellan politik, makt och media ser ut under Almedalsveckan. Filmen nominerades till Dragon Award Best Documentary på Göteborgs filmfestival och tävlade i Tempo Documentary Award
  NORA ADIN
Nora Adin arbetar som föreläsare kring hedersrelaterat våld, skribent och moderator. Hon har tidigare varit aktiv inom UN Women och Institutet Mot Hedersförtryck. Efter filmen Vad ska folk säga i Angered kommer hon prata om socialtjänstens roll i att ta sig ur en hederskontext och även kring vad det innebär för den enskilde att leva i kontexten.
DANIEL TERRES, URBAN KONST
Daniel Terres från Urban konst, Göteborgs stad, kommer att hålla i ett samtal efter filmen The man who stole Banksy. Samtalet kommer bl.a handla om gatukonst och demokrati, rätten att påverka sin egen omgivning
KADIR MERAL
föddes i en kurdisk by i sydöstra Turkiet och kom som 14-åring till Sverige. Idag är han ståuppkomiker, lärare och föreläser i integrationsfrågor, bl a om möjligheten och utmaningen med en mångkulturell skola och idrottsföreningarnas betydelse för integration.
STINA NILSS
Stina Nilss arbetar på Kultur Ungdom, hon är aktiv i nätverken #Unga på landsbygden, Refugee Welcome Sjuhärad, och bor i Mollaryd. Stina Nilss kommer att hålla i ett samtal efter filmen Amatörer som kretsar kring unga på landsbygden, urban norm och hur vi kan vidga bilden av vad landsbygden kan vara?
  EEKTRA OCH UNITED SISTERS
Sara Bessa från United sisters och Armin Azadkhah från Elektra kommer att finnas på plats och prata med publiken efter filmen Vad ska folk säga på biograf Bergakungen och i Frölunda. Elektra är en mänsklig rättighetsverksamhet på Fryshuset som arbetar mot våld och förtryck i hederns namn. United sisters arbetar bl. a med tjejgrupper och att stärka unga tjejers självkänsla..
TEYSIR SUBHI
Teysir Subhi är frilansande mediestrateg, debattör och arbetar som lärare. Hon har i ett flertal debattartiklar och tv-debatter bl. a talat om vikten av en hatbrottslagstiftning som efterlevs i praktiken, samt att revidera läromedel och böcker inom populärkultur som innehåller rasistiskt språk. Teysir kommer att hålla i ett samtal med publiken i samband med visningen av filmen BlacKkKlansman.
RÄDDA BARNEN
Inget barn ska behöva fara illa. Rädda Barnen stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. De väcker också opinion för barns rättigheter. Rädda Barnen är en barnrättsorganisation som arbetar för att alla barn ska få sina rättigheter tillgodosedda och verksamheten grundar sig på Barnkonventionen.
PIA TJÄDER
Pia Tjäder är manusförfattare och filmregissör, utbildad bland annat på filmhögskolan i Göteborg, Nordland Kunst- og Filmskole och universitet i Oslo. Hon har lång erfarenhet som filmpedagog, samt av både kort- och novellfilmer och har medverkat med ett flertal filmer på Göteborgs Filmfestival.

ARDESHIR BIBAKABADI

Ardeshir Bibakabadi har varit en aktiv HBTQ-aktivist i 20 år och är ordförande i föreningen Homan i Göteborg som riktar sig till främst asylsökande personer från Mellanöstern som är HBTQ. Han är informatör, opinionsbildare i olika sammanhang och försöker bryta rådande heteronormer så att var och en får rättighet och möjlighet att vara sig själv.

 

ANGELICA LÖWDIN
Angelica var närmare 70 år när hon kom ut som transperson. Numera är hon en van aktivist som engagerar sig i transpersoners rättigheter, hon är ledamot i Göteborgs stads HBTQ-råd och aktiv i transföreningen FPES.Angelica kommer att samtala med publiken efter visningen av filmen Just Charlie.

ANGELICA TINGSTRÖM OCH JENNY HELIN

Angelica Tingström, sakkunnig hedersrelaterat våld och ansvarig för Resursteam Heder i Angered kommer att berätta om det stöd som finns att få efter filmen Vad ska folk säga? På plats finns också Jenny Helin, samordnare våld i nära relation och hedersrelaterat våld som är med och driver konceptet ”Det handlar om kärlek” på skolor i Angered för att lyfta barns rätt att själva välja partner och själva välja sitt liv.